Tillbaka i SLC, tredje resan (In English at the bottom of the post)

In English below.

Innan vi tog PCR-tester och skaffade reseintyg för närmare 6000 kr, tog vi snabbtest hemma för säkerhets skull. Alla tre negativa.

Det har varit en nervös vecka. President Biden meddelade att han tänkte skärpa covid-restriktionerna. På torsdag kväll stod det klart för oss att vår ursprungliga plan sprack, enligt den skulle vi covidtestat oss i fredags. De gamla reglerna sa att man behövde uppvisa ett negativ testresultat som inte fick vara mer än tre dagar gammalt vid inresa. Men Bidens nya regler med provtagning inom en dag började gälla idag måndag, det vill säga vår resdag.

21,5 mil till Göteborg, sen 800 mil nånting till SLC.

Så på natten till fredag fick vi avboka provtagningstiderna i Växjö och boka nya på Landvetter på söndagen. Vi fick boka ett hotellrum också. Men sammantaget löste det sig, det blev en extra resdag, lite bökigare och dyrare, men det kunde varit betydligt värre om Biden till exempel beslutat om karantän.

En väldigt tidig och ganska spartansk hotellfrukost på Landvetter kl 03.30.

Det är en väldigt lång resa även om vi vilade några timmar på flygplatshotellet. Vi åkte hemifrån kl 11 i söndags, vi checkade in på Ronald McDonaldshuset i SLC kl 22 på måndagen, allt enligt svensk tid.  Det har tagit sin tull på Edith, hon var väldigt trött när vi skulle gå från hotellet till flygplatsen kl 4 i morse. Hon var vaken lite på planet till Amsterdam, men efter ett anfall på Schiphol i väntan på planet till SLC har hon i princip sovit eller varit mer eller mindre medvetslös sedan dess.  

Förra resan träffade vi en flygvärdinna på planet hem från SLC som gav oss sina kontaktuppgifter. Hon jobbade inte själv på den här flygningen, men hade tagit reda på vilka som jobbade istället och sett till så att de gav oss lite extra omsorg. Det betyder mycket på de här resorna. Tack.

När Edith vaknar väntar en julklapp och en lite annorlunda, men charmig julgran på henne.

Det blir ett kort och inget vidare bra inlägg idag – även jag är trött. Men det känns i alla fall väldigt skönt att vara framme och vi ser fram emot att träffa Dr Bollo och hans team imorgon.  

/Ediths pappa Carl

https://gofund.me/3aca73e5

FIRESfighterEdith on Instagram

In English.

We are back in SLC, the third trip

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är covid_test.jpg
Before we went and took expensive PCR tests, we took quick tests at home – all three were negative.

It’s been a nervous week. President Biden announced earlier last week that he intended to change the covid restrictions. On Thursday night, it became clear to us that we had to abandon our original plan, according to which we would take covid-test on Friday in our hometown. The old travel regulations said that you had to present a negative test result no more than three days old to enter the United States. But Biden’s new regulations said that you have to take the covid test within a day of departure. And these regulations came into force on the same day as our departure.  

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är gothenburg.jpg
215 km to Gothenburg, 8000 km to SLC.

So, on the night before Friday we had to cancel the test appointments in Växjö and book new ones at Landvetter Airport in Gothenburg on Sunday. We had to find a hotel room as well. But all in all, it worked out, it became an extra day of travel, a little more difficult and a more expensive, but it could have been much worse if President Biden, for example, had decided on quarantine for travelers.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är breakfast.jpg
Very early and and guite poor breakfast at the airport hotel 3.30 am.

It is a very long journey even though we rested for a few hours at the airport hotel. We left home at 11 am on Sunday, we checked in at the Ronald McDonald house in SLC at 10 pm on Monday, all according to Swedish time. It has taken its toll on Edith, she was very tired when we woke her up at the hotel to go to the airport check in at 4 am this morning. She was awake half an hour on the plane to Amsterdam, but after a seizure on Schiphol Airport in Amsterdam while waiting for the plane to SLC, she has basically slept or been more or less unconscious ever since. So now she has to rest and regain her strengths.

Last trip we met a flight attendant on the plane home from SLC who gave us her contact information. She did not work on this flight, but she had found out who was working instead and made sure that they gave us a little extra care. It means a lot on these trips. Thank you.

When Edith wakes up there is a present and a Christmas tree waiting for her.

It was a short and not very well written post today – I’m tired too… But it feels very good that we made it here again despite covid and other obstacles, and we look forward to meeting Dr Bollo and his team tomorrow.

https://gofund.me/3aca73e5

/Edith´s father Carl

More information about Edith´s journey

FIRESfighterEdith on Instagram

#FIRESfighterEdith #Epilepsy #Epilepsi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: