DAG 4 i SLC – MR och Sloppy Joe

In English below.

Igår var det faktiskt värre än jag skrev i bloggen. Vi fick ge akutmedicin en gång till på kvällen och övervägde till och med att åka till akuten. Självklart går Ediths hälsa först, men man ringer inte ambulans i onödan i USA om man saknar försäkring. Det kan kosta dollar i tiotusental. Efter den andra dosen akutmedicin och en höjning av en de ordinarie kvällsmedicinerna lugnade det ner sig. Så Edith fick må lite bättre och vi slapp att ringa 911.

Men sviterna sitter så klart i, så idag har vi använt rullstol från rummet till bussen, från bussen till undersökningsrummet och tillbaka. Men nu är i alla fall magnetkameraundersökningen (MR) gjord, Edith har vaknat ur narkosen efter en amerikansk sockerchock i form av Lemon Slushy, Strawberry popsicle och Apple sauce serverad av personalen på uppvaket. Så nu är vi tillbaka på rummet i McDonalds-huset.

Edith har gjort flera MR. Denna gången är syftet att ta reda på var man kan sätta elektroderna vid nästa veckas invasiva EEG utan att träffa större blodkärl i hjärnan. Jag var livrädd igår och jag vågar inte tänka på nästa vecka.

Skoljobb och snacks i parken för lillebror.**

Lillebror njuter av att det alltid finns snacks och söta drycker var man än kommer. Han är väldigt nöjd med det amerikanska köket, även om den enda varmrätt han smakat hittills är Sloppy Joe. Vi får väl försöka ta tag i hans diet nästa vecka. Men först ska vi gå till macken ikväll och köpa alkoholfri Root Beer.

Primary Children´s Hopspitals motto***

Nu är det helg och vi får se om vi kanske kan hitta på något. Om inte alla så i alla fall med lillebror. Dr Bollo har åtagit sig nån form av informell jour via hans privata mobiltelefon om nåt händer. Personalen på McDonaldshuset ändrar körscheman för att vi ska slippa ta Uber när Edith är dålig. De har kört och hämtat min kvarglömda mobil och har precis burit upp bord och stolar så det blir enklare att äta på rummet. Även om det är Primary Children´s Hospitals motto på bilden ovan så tillämpar man det på sitt sätt även här på McDonalds-huset.  

/Ediths pappa Carl

In English

4 DAYS in SLC – MRI and Sloppy Joe

Yesterday it was actually worse than I wrote in the blog. We had to give emergency medicine again in the evening and even considered going to the ER. Of course, Edith’s health comes first, but you do not call an ambulance in the US if it´s not absolutely necessary – especially if you do not have insurance. After the second dose of emergency medicine and an increase in one of the regular evening medicines, things calmed down. So, we did not have to call 911.

Edith is still exhausted and very tired from yesterday. So today we have used a wheelchair from the room to the bus, from the bus to the examination room and back. But now at least the MRI is done and Edith has woken up from the anesthesia. After having av Lemon Slushy and Strawberry popsicle at the hospital we could go home to our room at RMHC.

Edith has done several MRIs before. This time, the aim is to find out where to put the electrodes at next week’s stereo EEG without hurting larger blood vessels in the brain. I was terrified yesterday and I dare not think about next week. I guess there is no father who does not panic at the thought of his daughter undergoing brain surgery. I’m no exception. At the same time, it is necessary and I have great confidence in the doctors and nurses at Intermountain.  

Little brother enjoys that there are always snacks and sweet drinks wherever he goes in SLC. He is very happy with the American cuisine, although the only main course he has tasted so far is Sloppy Joe. But that he really enjoyed. It is really a luxury to have lunch / dinner served at RMHC.

Now it’s the weekend and we’ll see if we can come up with something to do. At least with little brother. Dr Bollo has made sure that we can get in touch with him if something happens during the weekend. It feels safe.

The staff at RMHC change driving schedules so that we do not have to take Uber when Edith is ill. They have driven and picked up my forgotten phone and they have just carried up table and chairs so it will be easier to eat in the room. Although it is Primary Children’s Hospital’s motto in the picture above, it is also applied in its own way here at RMHC SLC.

Thank You IM and the staff at RMHC!

*Waiting for MRI
**Little brother does homework in the park and having snacks…
***From the entrance to Primary Children’s Hospital

More information about Edith´s journey

https://gofund.me/3aca73e5

/Edith´s father Carl

#firesfighteredith

2 reaktioner till “DAG 4 i SLC – MR och Sloppy Joe

  1. Hej! Tänker på er och hoppas att ni ska få hjälp! Ta hand om er!
    Med vänlig hälsning, Lisa jörnehag

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: