0 DAGAR KVAR – vi är i SLC!

In English below.

Vi åkte hemifrån mycket senare och efter mycket mer stressbråk ån vi räknat med igår/söndags kväll. Bland annat insåg vi att få bilar sväljer fyra passagerare, en chaufför, tre fullstora resväskor och handbagage. Det bidrar inte till harmoni, när resplanen håller på att fallera på några ärvda och lånade Samsonite, redan på uppfarten.

Till slut gick det att med milt våld, och inspiration från Tetris, få in allt i bilen. Men det krävde att majoriteten av handbagaget och den lånade skrivaren för reseintyget transporterades i och mellan knäna på passagerarna. Ediths intyg var dessutom ofullständigt visade det sig när det kom som PDF på mejlen. Alla vackra mellannamn från tidigare generationer var borta – tilltalsnamn, ordning och stavning på resehandlingar som skiljer sig från passet gillar inte gränskontrollen.

Det löste sig också tillslut efter några nattliga samtal med den avmätta, extrajobbande studenten som bemannade jouren på provtagningsföretaget – och som dessutom tuggade äpple under samtliga dessa samtal. Men han ordnade sin kollegas groda. Så både PDF och utskrift blev till slut rätt.

Halmstad lämnade vi efter power vila igår kl 01-nånting, vi var på Landvetter kl 03. Checkade in kl 04.30. Lyfte därifrån 06.20 med destination Amsterdam. Där höll vi på att bli fast. Men 10.25 tog nästa plan sats på landningsbanan mot Salt Lake City – 10 min efter utsatt tid pga av oss.

Edith och pappa på planet från Göteborg till Amsterdam*

Nu är vi hur som helst här. Vi är incheckade på Ronald McDonalds hus i SLC efter ytterligare ett covid-test. Pass- och gränskontroll I USA gick lika galant som Uber-resan med James från flygplatsen (det kändes modernt). Klockan är snart 6 pm här, hos er är väl natt.

Övriga i ressällskapet sover, jet laggade och slutkörda. Imorgon försöker vi förstå var vi är. Dagen efter börjar den egentliga resan, med inskrivning och ny MR.

/Ediths pappa Carl

In English

0 DAYS LEFT – we have arrived in SLC!

We left home much later and after much more stress than we expected yesterday / Sunday night. Among other things we got an unpleasant surprise when we realized that my brother’s car could not accommodate four passengers, a driver, three full-size suitcases and all the hand luggage. It does not contribute to harmony, when the itinerary risk failing already in the driveway.

In the end, with some brute force, and inspiration from Tetris, it was possible to get everything in the car. But it required that the majority of the hand luggage and the borrowed printer for the travel certificate had to be transported in the laps of the passengers. Also, Edith’s certificate turned out to be incomplete when it came as a PDF in the email. All beautiful middle names from previous generations were gone – names, order and spelling in travel documents that differ from those in the passport can cause problems at the border control.

Finally it resolved after a few nightly phone conversations with some newly recruited trainee at the covid testing company – he was constantly chewing apple by the way. But he managed to correct his colleague’s mistake. So, both PDF and printout were eventually correct.

We left Halmstad, where we made a stop to print out the PDF, after a power nap yesterday at 1 AM, we reached Landvetter airport In Gothenburg at 3 AM. Checked in at 4.30 AM. The plane lifted from there 6.20 AM with destination Amsterdam. There we were about to get stuck. But at 10.25 AM the next plane took off on the runway towards Salt Lake City – 10 minutes after the scheduled time – due to us…

Now we are here! We’re checked in at RMCH in SLC after another covid test. The passport and border control In the US, the Uber trip with James from the airport went gallantly – it is the first visit in the US for me and the kids, and it was the first time we used Uber, it felt modern.

It’s 6 PM local time. The others in my travel party are a sleep, jet lagged and run out. Tomorrow we will try to understand where we are. The next day, the actual journey begins.

*Edith and Dad on the plane to Amsterdam

/Edith´s father Carl

More information about Edith´s journey

#firesfighteredith

6 reaktioner till “0 DAGAR KVAR – vi är i SLC!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: